Η εποχή της εμπλοκής
η εποχή της εμπλοκής

Η εποχή της εμπλοκής

Αν νομίζετε ότι είμαστε ακόμα στην εποχή της πληροφορίας, κοροϊδεύετε τον εαυτό σας. Στις μέρες μας υπάρχει τόσο πολλή πληροφορία εκεί έξω, το οποίο σημαίνει ότι πλέον περνάμε περισσότερο χρόνο αναζήτησή της. Όλοι μας έχουμε χρονικούς περιορισμούς, όλοι μας χρησιμοποιούμε τα κινητά μας. Έίστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε με την ιδέα που η Tara Walpert Levy ονομάζει η Εποχή της Συμμετοχής;

Εάν εργάζεστε σε οποιονδήποτε κλάδο της οικονομίας (ψηφιακής ή όχι), όπου ό,τι κι αν δημιουργείτε ή προοσφέρετε τελικά παρέχεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε κάποιον άλλο, η Εποχή της Εμπλοκής θα πρέπει να έχει σημασία για εσάς. Πρέπει να ανακαλύψετε νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία και το περιεχόμενο έτσι ώστε να δημιουργήσετε και να παρουσιάσετε ιδέες.

Από τη σκοπιά του σχεδιασμού, θα πρέπει να σταματήσετε να περιορίζεστε στην ιδέα για αυτό που ο Luke Wroblewski αναφέρει ως καμβά. Οι ιδέες πρέπει να μην είναι συνδεδεμένες με το μέσο μεταφορών των, έτσι ώστε να είναι ελκυστικές παντού. Αυτό μεταφράζεται σε ανακαλύψη εφευρετικών τρόπων για να προσεγγίσετε την πληροφορία, καθώς και της αναζήτησής της από τους χρήστες.

Η τεχνολογία και η εμπλοκή στη σύγχρονη εποχή μας είναι πιο αλληλένδετες από ποτέ. Είτε στον ιδιωτικό τομέα είτε στον δημόσιο, η τεχνολογία διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στην εμπλοκή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να μεταβάλλετε τις τεχνολογίες και τις διαδικασίες που είναι πιο κατάλληλες για εμπλοκή και συμμετοχή με τους χρήστες του διδικτύου. Όχι μόνο θα πρέπει τα συστήματα μας να βασίζονται στην φιλοσοφία της ανταπόκρισης, θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν το αναπόφευκτο, ότι η επεκτασιμότητα δεν αποτελεί επιλογή αλλά προϋπόθεση.

Η κύρια αιτία του "σωρού" πληροφοριών που βιώνουμε, το περιεχόμενο και η προσέγγιση του, πρέπει να γίνουν εκ νέου αντιληπτές. Ο ρόλος της αφήγησης στην εμπλοκή είναι δύσκολος να αμφισβητήσει. Σωστές αφηγήσεις στην Εποχή της Συμμετοχής εξαρτόνται από την προθυμία της πηγής να αγκαλιάσει τη συμμετοχή από το κοινό της.

Ποιός το κάνει καλά online;

 

National Public Radio

age-of-engagement-1Πηγή: NPR

Τι κάνουν αρκετά καλά:

  • Δημιουργία ιεραρχίας της πληροφορίας με βάση την πιθανότητα εμπλοκής. Το περιεχόμενο είναι ορατό ή/και κρυφό ανάλογα με την μέσο προβολής. Μικρότερες συσκευές απαιτούν περιεχόμενο για να μας κάνουν να εμπλακούμε γρηγορότερα.
  • Εξάλειψη πολλών χαρακτηριστικών όσο το μέγεθος προβολή του περιεχομένου μειώνεται - δεν υπάρχουν δυνατότητες κοινής χρήσης μέσω των κοινωνικών δικτύων όταν ο ιστότοπος προβάλλεται σε smartphones.

 

Medium

age-of-engagement-2 Medium.com

Τι κάνουν αρκετά καλά:

  • Έμφαση στην αφήγηση και την τέχνη κράτησης της προσοχής του αναγνώστη. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται σε τίτλους, υπο-τίτλους και στο χρόνο που απαιτείται από τον χρήστη για να διαβάσει το περιεχόμενο.
  • Responsive σχεδίαση με σκοπό. Η κατανάλωση του περιεχομένου είναι ο πρωταρχικός στόχος και το σχέδιο αντικατοπτρίζει τη φιλοδοξία του αργανισμού να είναι πρωτοπόρος σε αυτό τον τομέα.

 

Fast Company

age-of-engagement-3 Fast Company

Τι κάνουν αρκετά καλά:

  • Προσέγγιση με αγνωστικισμό του μέσου προβολής, επιτρέπει στο περιοδικό να επικεντρωθεί στην ιστορία  χωρίς φανφάρες - σημειώστε πως οι εικόνες στα άρθρα αφαιρούνται όσο μειώνεται το μέγεθος της οθόνης σε επίπεδα smartphone.
  • Επιλογή αρχικών ειδήσεων με γνώμονα τα επίπεδα εμπλοκής - μια αντανάκλαση της ανάγκης να αιχμαλωτιστεί η εμπειρία μας με την ιστοσελίδα γρήγορα.