8 λόγοι που επιχειρήσεις αγοράζουν από εσάς
8 λόγοι που επιχειρήσεις αγοράζουν από εσάς

8 λόγοι που επιχειρήσεις αγοράζουν από εσάς

Υπάρχουν οκτώ (και μόνο οκτώ) λόγοι που εταιρείες αγοράζουν προϊόντα ή και υπηρεσίες από άλλες εταιρείες. Η ικανότητά σας να πουλήσετε σε B2B δίκτυα, εξαρτάται άμεσα από την ικανότητά σας να απαντήσετε σε κάθε έναν από αυτούς τους οκτώ λόγους.

1. Βελτίωση Εσόδων

Κάθε εταιρεία ενδιαφέρεται για το πόσα χρήματα εισρέουν στα ταμεία της μέσω των πωλήσεων των προϊόντων και των υπηρεσιών τους. Προσέγγιση: δείξτε πως το προϊόν σας, καθιστά ευκολότερο για τον πελάτη σας να πουλήσει προς τους πελάτες του.

2. Μείωση Κόστους

Κάθε εταιρεία επίσης ενδιαφέρεται για μείωση του κόστος παραγωγής. Προσέγγιση: δείξτε πως το προϊόν σας μειώνει τα κόστη προς R&D, την κατασκευή, την εμπορία, την παράδοση, την υποστήριξη καθώς και του κόστους πωλήσεων.

3. Μερίδιο Αγοράς

Ορισμένες εταιρείες (ιδιαίτερα νεοσύστατες επιχειρήσεις) πιστεύουν συχνά ότι το να χτίσουν ένα μερίδιο αγοράς το πιο σημαντικό ή εξίσου σημαντικό με τη δημιουργία κέρδους ή την μείωση του κόστους. Προσέγγιση: δείξτε πως μπορείτε να βοηθήσετε τον πελάτη να αυξήσει την πελατειακή του βάση.

4. Επένδυση

Κάθε φορά που η οικονομία είναι αβέβαιη, ορισμένες εταιρείες απλά κάθονται πάνω στα αποθεματικά τους. Με αυτά τα χρήματα δεν κερδίζουν τίποτα,  έτσι μπορεί να θέλουν να επενδύσουν σε κάτι. Προσέγγιση: δείξτε ευκαιρίες για να αγοράσουν άλλες εταιρείες ή σειρές άλλων προϊόντων.

5. Βελτίωση Ποιότητας

Κακής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες διώχνουν πελάτες και οδηγούν σε δαπανηρές ανακατασκευές, επανασχεδιασμούς, υπερωρίες και διορθωτικές ενέργειες. Προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας προσελκύσουν νέους πελάτες. Προσέγγιση: δείξτε πως μπορείτε να βοηθήσει τον πελάτη σας να ελαχιστοποιήσει τέτοιου είδους λάθη.

6. Βελτίωση Παράδοσης

Κάποιες εταιρείες ξοδεύουν πολλά χρήματα να φέρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στα χέρια των πελατών τους. Προσέγγιση: δείξτε πόσο πολύ θα εξοικονομήσει ο πελάτης σας σε ακυρώσεις παραγγελιών, σε επίσπευση των εξόδων, στα έξοδα μεταφοράς και ούτω καθεξής.

7. Μείωση Ρίσκου

Οι περισσότερες εταιρείες δικαιολογημένα τρομάζουν στη πιθανότητα καταστροφής των δημοσίων σχέσεων ή σε μεγάλα νομικά προβλήματα. Προσέγγιση: δείξτε πως μπορείτε να τους βοηθήσετε να εξαλείψουν πιθανά προβλήματα PR ή να αποφύγουν κυρώσεις, νομικά έξοδα και αντιδικίες.

8. Ενίσχυση της Σταδιοδρομίας

Τέλος, οι εταιρείες μερικές φορές "τσιμπάνε", επειδή γνωστοί ιθύνοντες στην αγορά τους, τοποθετούνται ευνοϊκά προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση της αγοράς. Προσέγγιση: καταστήστε σαφές ότι μπορείτε να χτίσετε μία μακροπρόθεσμη σχέση ανάμεσα σε εσάς και τον γνωστούς ιθύνοντες.