Προώθηση eshop μέσω των online social media
Προώθηση eshop μέσω των online social media

Προώθηση eshop μέσω των online social media

Όταν πρόκειται για την προώθηση και το μάρκετινγκ, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το εύρος των δυνατοτήτων των social media. Τα online κοινωνικά δίκτυα σήμερα θεωρούνται ο de-facto προορισμός για την προώθηση των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Λόγω της διαδραστικής φύσης τους, τα social media παρέχουν ένα έτοιμο σύνολο χρηστών που μπορούν να μετατραπούν σε πωλήσεις, διευκολύνει τις επικοινωνίες και είναι πιο εύκολο να εδραιώσει κάποιος τη φήμη της επιχείρησής του και την εμπιστοσύνη το κόσμου προς αυτή. Παράλληλα, τα online social media προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες για ανάπτυξη και επέκταση των επιχειρήσεων.

Αν ψάχνετε για έναν αποτελεσματικό τρόπο για να επεκτείνετε το μερίδιο αγοράς σας και την διείσδυση της ηλεκτρονικού εμπορίου επιχείρησή σας σε νέες αγορές, θα πρέπει να εξετάσατε πρώτα απ'όλα τα social media. Εδώ είναι μερικές χρήσιμες υποδείξεις για το πως μπορείτε να προωθήσετε το eshop σας, με τη βοήθεια των online κοινωνικών δικτύων:

Ορατότητα και Στοχευμένο Κοινό

Ορατότητα και Στοχευμένο Κοινό

Το πρώτο πράγμα που τα social media κάνουν για μια επιχείρηση είναι ότι κάνει την επιχείρηση ορατή σε έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων σε όλες τις δημογραφικές και γεωγραφικές περιοχές. Στατιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν τα social media και με το online κοινωνικό μάρκετινγκ, υπάρχουν πραγματικά απεριόριστες δυνατότητες για την επιχείρησή σας. Δεν υπάρχει άλλος πιο αποδοτικός τρόπος για άλλες προσεγγίσεις μάρκετινγκ που μπορούν να σας προσφέρουν τόσο μεγάλη διαθεσιμότητα δυνητικών πελατών, παρά μόνον μέσω των online social media.

Επιπλέον, μέσω των κοινωνικών δικτύων, είναι πολύ εύκολο να βρείτε ανθρώπους πολύ συγκεκριμένων δημογραφικών χαρακτηριστικών, γεγονός που καθιστά τη δημιουργία των ομάδων-στόχων σας πολύ ευκολότερη. Μπορείτε να στοχεύσετε ειδικά σε έναν συγκεκριμένο τομέα χρηστών social media, που πληρούν τo σύνολο των κριτηρίων σας για την προώθηση του eshop σας. Αυτό αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά μετατροπής και κάνει τις προσπάθειες μάρκετινγκ πιο αποτελεσματικές, πιο παραγωγικές, χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Εμπιστοσύνη και Συμμετοχή

Εμπιστοσύνη και Συμμετοχή

Κατά τη δημιουργία μίας online παρουσίας στα κοινωνικά δίκτυα, θα έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσετε one-on-one με έναν μεγάλο αριθμό χρηστών. Η κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά σημαντική και με τη χρήση των online κοινωνικών δικτύων ως εργαλείο προώθησης, μπορείτε να πάρετε ζωτικής σημασίας πληροφορίες από τους πελάτες σας, οι οποίοι μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας καλύτερα. Επίσης μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους χρήστες να συνεργαστούν με την επιχείρησή σας.

Έχετε καλύτερη μέτρηση για το τι προτιμούν οι πελάτες σας και να παρακολουθείτε εκ του σύνεγγυς τις τρέχουσες τάσεις, έτσι ώστε να παρέχετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας σύμφωνα με τα σχόλιά τους. Αν είστε ενεργός χρήστης των online κοινωνικών δικτύων, φροντίστε να απαντάτε σε ερωτήματα τακτικά, να αποδέχεσθε προτάσεις και σχόλια και να επικοινωνείτε συχνά. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα εμπιστοσύνης στους δυνητικούς πελάτες σας και σε άλλους χρήστες που βλέπουν αυτή την αλληλεπίδραση, η οποία μπορεί να είναι ένας ισχυρός παράγοντας για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Επίσης, μπορείτε να εξασφαλίσετε ότι το eshop σας δημιουργεί μια καλή φήμη στους κύκλους κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια τακτική ροή νέων πελατών.

Κρατήστε τους χρήστες Ενημερωμένους

Κρατήστε τους χρήστες Ενημερωμένους

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα των κοινωνικών δικτύων ως πλατφόρμα μάρκετινγκ είναι ότι είναι πάρα πολύ εύκολο να κρατήσετε ένα μεγάλο αριθμό των ανθρώπων ενημερωμένουν για τις αλλαγές και τις εξελίξεις στην επιχείρησή σας. Είτε πρόκειται για ενσωμάτωση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλαγές στην ιστοσελίδα του eshop σας, καλύτερη τιμολόγηση, νέες επιλογές πληρωμών, ευκαιρίες και προσφορές, ή οποιεσδήποτε άλλες σημαντικές αλλαγές που οι πελάτες θα πρέπει να γνωρίζουν, παίρνει δευτερόλεπτα για να δημοσιεύσετε τις πληροφορίες μέσω των social media και να είναι διαθέσιμες σε ένα ευρύτερο δίκτυο χρηστών, πελατών και συνεργατών σας.